/ Service och efterförsäljning

Ett kundcenter som står till tjänst

Att välja CARAVELAIR är även en garanti för att få fördelar som kund och kunna utnyttja ett stort nätverk av återförsäljare i Europa som står till tjänst för att du ska få ut det mesta av ditt fritidsfordon. Vår kundtjänst hjälper dig gärna med rådgivning och reparationer. För att kunna erbjuda bästa service rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst på telefon 04 75 07 80 95 eller via e-post (kontakt @ caravelair.tm.fr) på följande tider: måndag, tisdag, torsdag: mellan 9.00 och 11:45

TRIGANO VDL : Kundcenter – 130 route de Lamastre – 07300 Tournon sur Rhône

Garantier

Hos CARAVELAIR har alla våra husvagnar 2 års garanti på delar och hantverk. Vi ägnar stor omsorg åt våra produkter: därför kan vi erbjuda en täthetsgaranti på 7 år (enligt Caravelairs garanti: se villkoren i vårt nätverk).

Reservdelar

Förutom våra CARAVELAIR-garantier tillhandahåller vi service efter försäljning genom vårt nätverk av återförsäljare: TRIGANO SERVICE, en europeisk plattform som hanterar reservdelar. TRIGANO SERVICE täcker en yta på 20 000 m² och hanterar totalt 50 000 artiklar varav 30 000 hålls i lager. Över 10 000 km tillryggaläggs varje år i våra lager för att expediera 90 000 ärenden som motsvarar 1 000 ton.

Partners

TRIGANO store TRIGANO:s fabriksbutik: trädgårdsutrustning, simbassänger, utomhus, campingutrustning, draganordningar.

Finansiera ditt köp

För att förverkliga din dröm oavsett budget och behov hjälper LOISIRS FINANCE och CARVELAIR dig att ta fram en lämplig finansieringsplan tillsammans med dig. Tveka inte att kontakta din återförsäljare och Loisirs Finance.

När lätt är rätt

Jämför